Wednesday, 25 January 2012

Wednesday, 18 January 2012

Wordless Wednesday l Gatal Tak Saya ?

Views





♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ni ! Suke ? Like laa ♥

Tuesday, 17 January 2012

Jangan Izinkan Aku Jatuh Cinta

Views



Ya Allah,
Andai masanya belum tiba,
Jangan izinkan aku untuk jatuh cinta,
Aku memohon agar Kau tunjukkan jalan,
Agar Kau tunjukkan aku tuntutun yang perlu aku lakukan,
Jauhkanlah aku daripada kemaksiatan,
Jauhkanlah aku daripada perkara yang tidak dapat memberi manfaat,
Dan jauhkan aku daripada perkara yang Engkau murkai,
Agar aku dapat menjaga diri.

Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Jadikanlah aku yang mencintainya kerana agama yang ada padanya,
Jika dia hilangkan agama yang ada dalam dirinya,
Maka hilanglah cintaku padanya,
Sesungguhnya, cinta yang suci itu tidak buta.

Ya Allah,
Dan jika dia mencintai aku,
Biarkanlah dia mencintai aku kerana agama itu juga,
Asalkan dia tidak lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepadaMu,
Supaya cinta itu bersemi di lembayung keredhaan-Mu,
Kerna dari situ lahirlah rahmah dan mawaddah dalam rumahtangga.




Ya Allah,
Jika ini bukan masanya,
Jika ini belum saatnya,
Dan jika Kau tahu kami belum bersedia,
Selamatkan kami,
Jarakkan kami,
Pisahkan kami,
Agar kami jauh dari khilaf yang merosak izzah dan iffah,
Agar kami tak mengundang murka-MU,
Agar kami dapat lebih menjaga hati,
Agar hati menjadi yang diredhai ilahi.

Ya Allah,
Andai dia bukan untuk ku,
Andai dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya,
Berikanlah dia insan yang benar benar terbaik buat kehidupannya,
Insan yang benar-benar mampu memimpinnya ke syurga-Mu,
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku,
Agar aku kukuh dalam mencari cinta-Mu.

Amin..

credit to iluvislam


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ni ! Suke ? Like laa ♥

Wednesday, 11 January 2012

Friday, 6 January 2012

Dot Dot Dot Dot Dot PINK !

Views

Assalamualaikum si cantik dan si handsome. Troloo sihat tak? sihat tak? sihat tak? sihat tak? sihat tak? 
#HAKHAK.

Act, aku bosan gilerrrrrrrr. Sebab bos aku tamau bagi keje kat aku kan. 
So, keje aku berblog la apelagi ! HAISH
bos, tolong bagi keje keje keje keje keje kat saya bebanyak tau. Sekian. (Ayat yang paling KOYA)

Ramai kawankawan tanye, Eh apesal kau obses dengan PINK ek ?
Entah aku pon tataula nape aku suke dengan pink ni. 
PINK bagi aku sweet, cute, comel laa.
Aku dengan PINK da ta boleh pisah lagi tau ! AHAKS
I LOVE PINK DAMN MUCH !



Dot Dot Dot Dot Dot Dot PINK !


Aku beli apam ni sebab die kaler PINK jer. #HikHik

Sekian, Terima kasih.

Babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Ly :)


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ni ! Suke ? Like laa ♥

*_________* ( Senyum tak perlu kata apaapa )

Views

( Jawab SAYANG, tak jawab DOSE ) :)

Assalamualaikum para pari bloggie sekalian. Hahaa amacam harinih, sihat? sedih? berduka? gembira? gumbira? seronok? bahagia? marana? sengsara? sakit hati? sakit jantung? gila? tidak stabil? Hahaa pilih2, dua seringgit. Meh bayar cepat, tak bayar dosa makan perasaan haram. Ehh tak2, gurau je. Hahaa entry kali nih pasal pasal GIFT. Haishh 2 3 4 5 harinih berape banyak kali aku sengeh macam kerang busuk. Hah, kelakar, sweet, romantik pun ader jugak. malumalu *meow meow meow. Erk ! Gediks

Time lunch ari isnin tuh aku g makan kat bawah dengan dak Noh, tibetibe ader number ta dikenali call. Aku pun angkat jelaa. Ader sorang apek call aku, die tanye office aku. (dalam hati aku, apehal pulak die na tnye ofis aku katne ? )
Sebab die tatau. Die tanye aku pun, aku tatau na cakap camne. 
Die bebelbebel cakap " aiyaa ! lu punyer ofis pun tara tau ke."
erk. lebihla lu apek. *HAKHAK

5 minit pastuh die call lagik, HAIH dalam ati ape die nak lagi ni ?
Apek tuh cakap " wa dah dekat parking ni, boleh ta you datang parking jap. Ader bunge untuk you laa.
Pehhhh, lincah aku g parking.  Aku g parking, aku carikcarik apek tuh tau.  Tibetibe die kuar dari bahagian receptionist depan tuh.  Terkejut aku apek tuh bagi ( scroll bawah ni )

V

V

V

V

V

V

V

Rose, Bear & Chocolate

Ceh, gurl manela yang tak suke dapat ketigatiga ni. Nak2 bunge rose kan ?
Serius aku memang terkejut n hepy la kan. *HikHik
Dapat bunge pun time konvo jela. Tak konvo, maka tidak dapatla bunge. *HakHak
Aku na jadik macam NORA ELENA jugak. So Sweeeet okay !

Biler da dapat bunge, mulela aku dengan sikin berangan2 la amik gamba bebanyak. *HikHik


Muke gediks dapat bunge ! *HakHak


Credit to : ASYIKIN ARIFF


ASYIKIN ARIFF :)


Muke mintak lempang kan Anie !


NORAINI & ASYIKIN 

Kalau ader FARHANAH ALIAH lagi best. Takpe, next time tau sygs. Ly :)


Weh ! Kereta ni bukan hadiah tau. Aku beli sendirik. WuWuWu :P


Oh, sweeeeeet la awkni. TQ :)

Babaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Take care. Ly :)


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ni ! Suke ? Like laa ♥

Wednesday, 4 January 2012

Wordless Wednesday l Drama Queen

Views







♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ni ! Suke ? Like laa ♥

Monday, 2 January 2012

BOSANNNNNNN

Views

ehem. ehem. 
sakit tekak la, ubat pls. ah, gediks la kau anie !
g la beli sendiri. kan banyak kat kedai. HAISH

Okay2, tanak cakap banyak. penat na membebel banyak2. HUKHUK
apesal tah 2 3 minggu ni aku takde keje.
BOS, pleaselaa bagi keje kat saya. HAKHAK
padahal dalam ati, katakan tidak pada kerja. 

time aku takde keje, tome tuh la PC aku na buat hal kan ?
GRRRRRRRR !
ari-ari aku tengok dak ikin hapdate blog. jelesssss okay !

bila aku bosan kan kan kan kan kan kan kan kan.
eh, aku pelempang jugak kan kau ni anie.
banyak nau kan nyer. CHILL laaa. cewahhh

V

V

V

V

V

V

V


ader bantallllllll la seyh ! kat ofis pon jadik je na peluk bantal kan ?
ah, ader aku kesa. HAKHAK
ceh, dorang yang lalu lalang suke tanye, best ke peluk bantal.
aku senyum jelaaa. HEHE

Oklaaa babai sume.
take care. Ly laaa :)


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ni ! Suke ? Like laa ♥

Bergelar tunangan orang

Views

(Jawab SAYANG tak jawab DOSE )

Hai si chantek manis & kacak bergaya, HEPY NEW YEAR diucapkan !
Da lame tak hapdate blog kan. Busy sikitla. (tipuuu je ni). Aku banyak mengula je. kihkih
Act, apehal tah PC kat office aku tuh. Ta bole na connect internet. Chilll la PC.
Tukar yang baru kang ! HAISH.
Dorang kater PC aku da kene bomoh dengan Pak Aboon. Memang kuatla kan jampi Pak Abon kan ?
Patot Pak Abon jampila PC oarng lain. Aku kan baek. (Muntah sekarang) kehkeh.
Okay, aku saje nak bagitau status aku sekarang ni. YEAH YEAH !
aku da bergelar tunangan orang tok 3 jam (betul ni tau, bukan tipu-tipu ea)
aku kene lamar kat Emergency Room Hospital Sultanah Aminah. HAKHAK

bukti ;


see, cincin tuh ! tandenyer ?
JENG JENG JENG

untuk admire :
SORRYLA, i da jadik tunangan oranglaaa. pehhh, mulela aku nak mempoyokan diri ni. HIKHIK

Oklaa baiiii. Tc & Ly :)


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Ni ! Suke ? Like laa ♥

Copyright ©.All Right Reserved by Nor Aini™